راهنمای عمومی تحصیل در مدرسۀ داستان نویسی و شعر حیرت
(شعر - داستان کوتاه و رمان - فیلمنامه نویسی - نمایشنامه نویسی( :
***راهنمای عمومی تحصیل در مدرسه داستان نویسی و شعر حیرت***
(داستان کوتاه و رمان نویسی - فیلمنامه نویسی - نمایشنامه نویسی - شعر (
الف) تحصیل در بخش داستان مدرسه داستان نویسی و شعر حیرت برای بزرگسالان (هنرجویان 17 ساله به بالا)
دورۀ جامع آموزشی در این بخش شامل سه سطح اصلی است: سطح پایه، سطح متوسط و سطح عالی.
- سطح پایه:
این دوره با هدف آموزش و پرورش مهار تهای پایۀ داستان نویسی طی یک سال تدوین شده و پیش نیاز ورود به دوره های متوسط و عالی داستان نویسی در ادبیات داستانی (داستان کوتاه و رمان) و همچنین فیلمنامه نویسی و نمایشنامه نویسی است.
پس از آن که هنرجو این سطح را به صورت کامل و با موفقیت طی نمود، از بین دوره های جامع سطح متوسط داستان کوتاه و رمان نویسی، فیلمنامه نویسی و یا نمایشنامه نویسی، بنا به علاقۀ شخصی خود، یکی را انتخاب کرده و به تحصیل در آن زمینۀ تخصصی خواهد پرداخت.
این سطح آموزشی با 4 عنوان درسی شامل: 2 عنوان درس نظری – پایه و 2 عنوان کارگاه عملی – تخصصی طراحی شده است.
- سطح متوسط
این سطح با هدف آموزش و پرورش تخصصی تر مهارت های عملی داستان نویسی بر پایۀ اصول خلاق این هنر در یکی از شاخه های اصلی داستان نویسی طی یک سال تدوین شده است.
این سطح آموزشی نیز با 4 عنوان درسی شامل: 2 عنوان درس نظری – تخصصی، 1 عنوان کارگاه نظری-عملیِ تخصصی و 1 عنوان کارگاه عملی – تخصصی طراحی شده است. عناوین این چهار درس در بخش های تخصصی ادبیات داستانی (داستان کوتاه و رمان)، ادبیات داستانی کودک و نوجوان، فیلمنامه نویسی و یا نمایشنامه نویسی مجزا خواهد بود.
- سطح عالی
این سطح با هدف تکمیل مهارت های عملی داستان نویسی و همچنین پرورش توانایی های هنرجو در خودآموزی بعد از پایان کل دوره ها در یکی از شاخه های اصلی داستان نویسی طی یک سال تدوین شده است.
این سطح آموزشی نیز با 4 عنوان درسی شامل: 2 عنوان درس نظری – تخصصی، 1 عنوان کارگاه نظری-عملیِ تخصصی و 1 عنوان کارگاه عملی - تخصصی طراحی شده است. عناوین این چهار درس نیز در بخش های تخصصی ادبیات داستانی (داستان کوتاه و رمان)، ادبیات داستانی کودک و نوجوان، فیلمنامه نویسی و یا نمایشنامه نویسی مجزا خواهد بود.
جدول و چارت دروس و مدرسین و سایر جزئیات هر این از این دوره ها را می توانید در بخش لیست دروس و سرفصل ها در سایت رسمی مدرسۀ داستان نویسی حیرت مطالعه فرمایید.
ب) تحصیل در بخش شعر مدرسۀ داستان نویسی و شعر حیرت
دورۀ آموزشی "شعر" به صورت سلسله نشست ها و کارگاه های تخصصی متعدد و مستقل، با عناوین مختلف، به گونه ای آزاد و سیال طراحی شده است و به صورتِ تخصصی، به شعرِ مدرن و پیشرو معاصر می پردازد. شاعران، علاقمندان به ادبیات و شعر معاصر، پژوهشگرانِ هنر ( تاریخ هنر، فلسفه هنر و ...) و نیز منتقدانِ ادبی به عنوان مخاطبانِ این نشست ها و کارگاه ها در نظر گرفته شده اند.
علاوه بر ارتقای شناختِ هنرجویانِ دوره های آموزشی بخشِ شعرِ مدرسه حیرت از مبانی نظری شعر مدرن و کاربستِ آن در زمینه های فعالیتِ تخصصی خویش ( شعر، نقد، پژوهش) توسط اساتیدِ دوره ها، کارگاه های عملیِ متعددی نیز به موازاتِ دوره های آموزشی و با هدفِ همگام سازیِ توانمندی های "نظری/عملی" شاعران برگزار می شود.
ج) تحصیل در مدرسۀ داستان نویسی و شعر حیرت برای نوجوانان (هنرجویان 10 تا 16ساله)
برای نوجوانان یک دورۀ جامع یک ساله شامل چهار کارگاه در نظر گرفته شده است. هدف از این دوره کشف و پرورش استعدادهای نویسندگی خلاق در نوجوان و هدایت و راهنمایی او برای ورود جدی تر به مسیر نویسندگی است.
- کارگاه اول: آشنایی با نویسندگی و داستان
- کارگاه دوم: آشنایی با ادبیات داستانی (داستان کوتاه و رمان)
- کارگاه سوم: آشنایی با نمایشنامه نویسی
- کارگاه چهارم: آشنایی با فیلمنامه نویسی
هر چهار کارگاه فوق به صورت نظری-عملی برگزار خواهند شد و یادگیری مبانی و اصول اولیه، همراه با تجربه و تمرین نوشتن و خلق اثر خواهد بود.
فهرست توانایی های هنرجویان در پایان کل دوره:
- آشنایی با هنر داستان نویسی / شعر
- شناخت عناصر و ساختار داستان / شعر
- استفاده از مباحث و مهارت های نظری در نوشتن داستان کوتاه و رمان یا فیلمنامه و یا نمایشنامه / شعر
- توان تحلیل و بررسی ساختار و عناصر داستانی در داستان های کوتاه و رمان یا فیلمنامه و یا نمایشنامه / شعر
- توان نقد و بررسی متون داستانی (داستان کوتاه و رمان یا فیلمنامه و یا نمایشنامه) / شعر
- شناخت نظریه ها و تئوری های پایه ای داستان نویسی (در داستان کوتاه و رمان یا فیلمنامه و یا نمایشنامه) / شعر
- آشنایی با تاریخ هنر داستان نویسی / شعر با تکیه بر سبک ها و مکاتب ادبی و هنری
برای هرگونه سوال و یا در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر و یا مشاورۀ حضوری، می توانید با مدیر آموزش مدرسه تماس بگیرید.
رمز موفقیت در هنر داستان نویسی، تلاش و پشتکار کافی همراه با صبر و تحمل، پیگیری و مداومت در امر یادگیری و کسب تجربیات عملی است.
با آرزوی موفقیت برای شما - مجید خادم