مدرسه داستان نویسی حیرت

معرفی آکادمی حیرت

آکادمی آزاد ادبیات و هنر حیرت

(اولین و تنها آکادمی آزاد ادبیات و هنر کشور با طرح استاندارد جامع آموزشی بلندمدت)

“آکادمی آزاد ادبیات و هنر حیرت”  در سال 1391 پایه نهاده شده است و با حضور و همکاریِ بیش از بیست استاد و مدرس اصلی و مهمان، دوره‌های جامع پنجگانۀ آموزشیِ زیر را ارائه می‌کند:

  • دورۀ جامع “داستان نویسی (ادبیات داستانی، نمایشنامه، فیلمنامه)”
  • دورۀ جامع “نویسندگیِ خلاق ویژۀ نوجوانان (هنرجویان 12 تا 17 ساله)”
  • دورۀ جامع “تحلیل و نقد و پژوهش‌های ادبی هنری”
  • دورۀ جامع “سواد تحلیلیِ هنر”
  • دورۀ جامع “با نوشتن اندیشیدن” (ویژۀ کودکان 8 تا 12 ساله)

تفاوت حیرت با بقیه کلاس‌های داستان‌نویسی چیست؟

آکادمیِ حیرت یک آموزشگاه ساده و مرسوم داستان نویسی یا هنر و ادبیات نیست. همچنین؛ ورود به حیرت، ورودی ساده به یک کلاس آموزشی نیست. بلکه می توانیم به اعتبار تجربیات و (نظرات هنرجویان و فارغ‌التحصیلان حیرت) ادعا کنیم که ورود به حیرت، ورود به دورۀ جدیدی از زندگی باکیفیت و سرشار از هنر و اندیشه است. چراکه حیرت، یک مرکز جامع و کاملِ آموزشی، پرورشی، پژوهشی، فرهنگی و هنری است که “آکادمیِ آزاد ادبیات و هنر حیرت”، تنها یکی از بخش‌های آن است.

برای اطلاع بیشتر و دقیق‌تر از جزئیات همۀ واحد‌های مجموعۀ حیرت، می‌توانید بخش‌ واحدهای حیرت سایت را مطالعه کنید. و یا از این قسمت فایل بروشور کامل معرفی واحد‌های مجموعۀ فرهنگی‌هنری حیرت را دریافت کنید(دریافت بروشور).

مدرسه داستان نویسی حیرت

با ما در این معرفی کوتاه همراه باشید تا بخشی از داستان آکادمی حیرت را برایتان بازگو کنیم:

“کلاس داستان نویسی” نیز که از سوی اساتید و نویسندگان برگزار می‌­شدند، عمدتا کوتاه‌مدت، همراه با مباحثی کلی، با سرفصل‌­هایی بسیار سلیقه‌ای و پراکنده (بنابه نظر تک‌مدرس کارگاه­) و بسیار محدود و تا حدودی متناقض بودند. حتی عمدتا فقط نشست‌­های خوانش و بررسی داستان بودند و نه یک کارگاه آموزشی مدون آموزشی با مسیر و دروس و سرفصل‌های مشخص و تفکیک‌شده. گویی هنوز به جهان مدرن وارد نشده بودیم.

متاسفانه هنوز هم غالب کلاس‌های داستان نویسی کشور به همین شکل هستند. چیزی شبیه سنت کهنه و ناکارآمدِ  مکتب‌خانه‌های قدیم. افسوس آنکه در این کلاس‌های کوتاه‌مدت و مقطعی که براساس شیفتگیِ هنرجو به استاد و تبعیت از او طراحی شده‌اند، هنرجو پس از آن دورۀ آموزش کوتاه‌مدت یا به‌طور‌کامل با مجموعه‌­ای از سوالات و تناقضات رها می‌­شود یا اینکه باید تا مدت زمانی نامعلوم به تکرار آن مباحث کهنه‌شده و تکراری ادامه دهد.

درحالی‌که هر آموزش هنری باید در مدت‌زمانی معقول و به‌گونه‌ای صورت گیرد که خلاقیت و آزادی مطلق که الزامات هنر هستند، سرکوب و سرگردان نشود و به تبعیت و پیروی درنیاید. همچنین باید تعادلی کامل بین مباحث به‌روز و نوگرای تئوریک و کار عملی و تجربه‌اندوزی در خلق هنری صورت گیرد و این از عهدۀ یک استاد واحد خارج است. نیز اگر هنرجویی مباحث مختلف تئوریک و تمرینات متفاوت عملی را از اساتید متعدد در شکلی پراکنده دریافت کند، باز به احتمال فراوان به دام آشفتگی و سرگشتگی میان تفاوت‌ها و تناقضات معیارهای آن اساتید خواهد افتاد.

امروزه امری اثبات‌شده است که برای رسیدن به بهترین نتیجه و بالاترین بازده در آموزش هنر و در این دوران کثرت‌گرای معاصر، باید اساتیدی مختلف، به ارائۀ دروس تخصصی خود در چارچوب یک دورۀ جامع و با سیاستی واحد بپردازند.

کاری که ما در آکادمی حیرت بنا نهادیم…

مدرسه داستان نویسی حیرت

آکادمی حیرت با 12 سال سابقۀ فعالیت مداوم و موفق خود، دوره‌ای جامع در سطوح مختلف با سرفصل­‌های مشخص و دروس متعادل بین مطالعات تئوریک و کار عملی طراحی و به مرحلۀ اجرا گذاشته است.

این دورۀ جامع تنها‌ برنامۀ آموزشیِ آزاد و هدفمند و منسجم با مباحث نظری استاندارد و نو در کنار کار عملی هنرجویان در کشور است که با کارآیی بالا امکان فراگیری داستان‌نویسی و هنر را به شکلی جدّی برای هنرجویان و علاقه‌­مندان ایجاد کرده است.

چرا حیرت را انتخاب کنیم؟

سیاست اصلیِ آکادمی آزاد ادبیات و هنر حیرت، حفظ آزادیِ فردیِ مطلق در فعالیت‌های هنریِ هنرجویان به پشتوانۀ اندیشۀ پرورش‌یافته و تفکر انتقادی و خلاقیت و ذوق زیبایی‌شناختیِ ایشان است.

ازاین رو در این آکادمی، القای سلیقه­‌های شخصی و جهت‌دهی به سمت معیارهای محدود و کهنه‌گرایی از هنر و خلاقیت و مسائل اندیشگانی و زیبایی‌­شناختی هرگز صورت نخواهد گرفت. هدف اصلی ما، افزایش دانشِ به‌روز تئوریک و پرورش مهارت‌های عملیِ هنرجویان (با هر طرز‌فکر و عقیده و مرام و مسلک) است. درواقع کل نظام آموزشی آکادمی حیرت، برپایۀ پرورش خلاقیت در ادبیات و هنرهای زیبا به‌گونه‌­ای تدوین شده که هنرجو بتواند هم­زمان با کسب دانش‌های پیشینی و درک قواعد و اصول قبلی، فارغ از تمامی این­‌ها به امکان خلقِ هنری آزاد و شخصی دست یابد.

در سیستم آموزشیِ پویای حیرت، مباحث و متدها هرگز کهنه نمی‌شوند. چراکه با مشورت اساتید و مدرسین و هنرجویان آکادمی، هرساله برنامه‌­ها و دروس و دوره‌ها بازبینی و اصلاحات موردنیاز در روند آموزشی لحاظ می‌شود تا بتوانیم در حرکتی روبه‌جلو، همواره ایرادات را برطرف و بازدهیِ آموزشی را افزایش دهیم.

مدرسه داستان نویسی حیرت

امروز پس از 12 سال تجربه، به‌گواهی آثار و متون خلق‌شده توسط هنرجویان و سطح کمّی و کیفیِ کتاب‌ها و تالیفات منتشرشده از سوی فارغ‌التحصیلان حیرت، به‌وضوح قابل‌مشاهده است که طرح آموزشی و پرورشیِ این آکادمی، موجب ایجاد سیستمی کارآ و منظم شده و با تنوّع قابل‌توجه در مباحث و دروس و اساتید، باعث ایجاد روند آموزش و پژوهش و پیگیری موثر هنرجویانِ علاقه‌­مند و رسیدن بازدهی کلی سیستم آموزشِ هنری به بالاترین حد خود شده است.

تاکنون بیش از 800 هنرجو در دوره‌های خود پذیرفته است که 335 نفر سطح پایه و 389 نفر سطح متوسط را به پایان رسانده‌اند. ۷۴ هنرجو در حال تحصیل در سطوح عالی هستند و 6۸ هنرجو از دورۀ جامع آموزشیِ حیرت فارغ‌التحصیل شده‌اند. همچنین تاکنون از بیش از 400 اثر از هنرجویان و فارغ‌التحصیلان این آکادمی ، در قالب کتاب جمعی یا مستقل و یا درمجلات تخصصی معتبر کشور منتشر شده است.

برای شروع نویسندگی چه چیزهایی لازم داریم؟

برای ورود به حیرت، هیچ شرایطی جز علاقه و اشتیاق به هنر و اندیشه وجود ندارد.

در حیرت برنامه‌ای کاملا عملی و قابل‌اجرا برای هنرجویان با هر شرایط و هر امکاناتی مهیا شده است. کارگاه‌ها و کلاس‌ها همگی در ساعات بعدازظهر و در یک روز واحد برگزار می‌شوند. ترم‌های آموزشی نیز به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوان به صورت پاره‌وقت، دوره‌ها را در مدت‌زمان تعیین‌شده با موفقیت سپری کرد.

مدرسه داستان نویسی حیرت

کلاس نویسندگی آنلاین و حضوری

تمام دوره‌های آکادمی حیرت، هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی برگزار می‌گردند.

تمامیِ کلاس‌ها هم‌زمان با حالت حضوری، به صورت آنلاین نیز در همان محیط و فضای حضوریِ کلاس برگزار می‌شوند و امکان تعامل کامل و بحث و پرسش‌و‌پاسخ برای تمامیِ هنرجویان از هر نقطۀ جغرافیایی، به‌همان شکل و کیفیت حالت حضوری،  امکان‌پذیر است. درصد بالایی از هنرجویان حیرت ساکن نقاطی از سراسر کشور و حتی دیگرکشورها هستند که همچون هنرجویان حضوری با موفقیت و بازدهی مشابه در آکادمی حیرت در حال هنرآموزی هستند.

همچنین تمام جلسات کلاس‌ها نیز ضبط می‌شوند تا برای هنرجویان غایب یا کسانی که نیازمند مرور دقیق‌تر مطالب و آموزش‌ها هستند، به صورت آفلاین و تحت هر شرایطی امکان همراهی منظم با کارگاه‌ها و کلاس‌ها فراهم شود.

به‌علاوه برای تمامیِ هنرجویان حیرت نیز امکانات و برنامه­‌هایی ویژه اعم از اردوها و کمپ‌های آموزشی و تفریحی، سمینارها، نشست­‌ها و کارگاه­‌های رایگان یک‌روزه، ارائۀ برخی نشریات و کتب رایگان و نیم‌بها و… وجود خواهد داشت.

مشاوره و همراهی تا نشر کتاب شخصی

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد مجموعۀ حیرت، همراهی و مشاورۀ دقیق و منظم هنرجویان از بدو ورود به آکادمی تا پس از فارغ‌التحصیلی است. تمامیِ هنرجویان در طول هر سه سطح پایه و متوسط و عالی، مشاور تخصصی خود را خواهند داشت. همچنین هنرجویان بعد از فارغ‌التحصیلی نیز در قالب صندوق نشر آثار حیرت یا پژوهشکدۀ فرهنگ و هنر حیرت و یا انجمن ادبی‌هنری حیرت از مشاورۀ مدرسین و اساتید و نویسندگان قدیمی‌ترِ مجموعه برخوردار خواهند بود.

برنامه‌های حمایتی حیرت برای هنرجویان

آخرین نکتۀ بارز در مورد حیرت اینکه در این آکادمی، ما برای انتشار آثار هنرجویان از سطح آماتوری تا سطح حرفه‌ای برنامه‌های حمایتیِ اختصاصی داریم.

  • انتشار آثار برگزیدۀ هنرجویان در مجلات رسمی تخصصی هنر و ادبیات با پخش سراسری (تاکنون بیش از یکصد اثر از هنرجویان حیرت در مجلات سراسری تخصصی کشور منتشر شده است.)
  • هر دو سال یک بار، مجموعه‌­ای از داستان­‌های منتخب هنرجویان سطح عالی آکادمی حیرت در کتابی مستقل و آزاد منتشر خواهد شد. (تاکنون 6 کتاب از این مجموعه شامل 183 اثر از هنرجویان و نویسندگان حیرت منتشر شده است. )
  • واحد “انتشارات آثار حیرت” و واحد “پژوهشکدۀ فرهنگ و هنر حیرت” نیز هرساله تعداد قابل‌توجهی از آثار مستقل هنرجویان سطح عالی و فارغ‌التحصیلان حیرت را در قالب کتاب‌های مجموعه‌داستان و یا رمان فردی منتشر خواهد کرد. (تاکنون نزدیک به 40 کتاب از هنرجویان و فارغ‌التحصیلان توسط این دو واحد منتشر شده و یا در حال انتشار است.)

 

رمز موفقیت در ادبیات و هنر، تلاش و پشتکار کافی همراه با صبر و تحمل، پیگیری و مداومت در امر یادگیری و کسب تجربیات عملی است. در تمام این امور، ما در حیرت همراه و در کنار شما هستیم.

مدرسه داستان نویسی حیرت

راهنمایی بیشتر نیاز دارید؟

برای اطلاع بیشتر و دقیق‌تر از جزئیات این دوره‌ها می‌توانید بخش‌ دوره‌ها و دروس سایت را مطالعه کنید. یا با مشاورین حیرت تماس بگیرید.

آبان محمدی – مشاور ثبت‌نام و ورود به حیرت: 09170770886

محمدعلی نجفی – مدیر آکادمی آزاد ادبیات و هنر حیرت: 09177011306

مجید خادم – مدیر مجموعۀ فرهنگی‌هنری حیرت: 09177091970

همچنین می‌توانید به همین شماره‌ها از طریق پیامک یا واتساپ یا تلگرام پیام دهید تا مشاورین مجموعه برای پاسخگویی به پرسش‌های شما و راهنمایی‌های لازم، با شما تماس بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *